ШТО Е ПОДЕЛБА НА АКЦИИ?

Поделба на акции е постапка со која компанијата ги дели своите акции  односно, една постоечка акција се заменува со одреден број нови акции. Вообичаено целта на оваа постапка е  да се намали цената на една акција и да се зголеми вкупниот износ […]

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux