КРИСТАЛНО ЅВОНО

Во насока на продолжување на воспоставената пракса на Берзата за доделување на годишната награда „Кристално ѕвоно” на најтранспрентно котирано акционерско друштво, а со цел уште поголема објективност  преку вклучување на пошироката инвестициска јавност, во продолжение линк до анкетата за избор на најтранспарентно […]

ВИДЕО КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА РЕГИОНАЛНИОТ ПРОЕКТ ЗА ИНВЕСТИЦИСКИ АНАЛИЗИ

По повод официјалното започнување на новиот регионален проект за изготвување на инвестициски анализи на котирани компании во регионот на ЈИЕ, поддржан од Европската банка за обнова и развој (ЕБОР), беше одржана видео конференција. Првите четири извештаи веќе се објавени на специјално креираниот […]

ФАКТИ ЗА КОТИРАНИТЕ КОМПАНИИ

Публикацијата „Факти за котираните компании“ содржи податоци за најликвидните 20 котирани компании на Официјалниот пазар (Супер котација, Берзанска котација и Задолжителна котација), селектирани според прометот од редовно тргување во периодот 01.01.- 31.12.2019 година, како и збирен преглед за останатите котирани компании со […]

ПРИЛОГ ОД КОНФЕРЕНЦИЈАТА „PITCH. MATCH. GROW.“

На 26 и 27 февруари во хотел Мериот во Скопје се одржа конференцијата Pitch. Match. Grow., организирана од PwC Северна Македонија, со поддршка на Македонска берза, USAID BEP, Стартап Македонија и Скопје Marriott Хотел. Берзата беше активно вклучена во агендата на вториот […]

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux