IPO И КОТАЦИЈА – ЖЕЛБИ, ОЧЕКУВАЊА И РЕАЛНОСТ

Кон крајот на 2022 година, Македонска берза одржа тркалезна маса со наслов „Излегување на берза – Зошто никој не го крши мразот“, во рамки на која, пред отворањето на дискусија на наведената тема со внимателно одбраните учесници на панелот, беше извршена презентација […]

ФАКТИ ЗА КОТИРАНИТЕ КОМПАНИИ 1H 2022

Публикацијата „Факти за котираните компании“ содржи податоци за најликвидните 20 котирани компании на Официјалниот пазар (Супер котација, Берзанска котација и Задолжителна котација), селектирани според прометот од редовно тргување во периодот 01.01.- 30.09.2022 година, како и збирен преглед за останатите котирани компании со кои се тргувало […]

Гостување на Главниот извршен директор на Македонска берза во Мarket connect на Bloomberg Adria

Главниот извршен директор на Макеодонска берза, Иван Штериев, гостуваше во Мarket connect на Bloomberg Adria и зборуваше за актуелните случувања во Европа и во регионот и нивното влијание на пазарите.
Во продолжение видеото од гостувањето

ФАКТИ ЗА КОТИРАНИТЕ КОМПАНИИ 2021

Публикацијата „Факти за котираните компании“ содржи податоци за најликвидните 20 котирани компании на Официјалниот пазар (Супер котација, Берзанска котација и Задолжителна котација), селектирани според прометот од редовно тргување во периодот 01.01.- 31.12.2021 година, како и збирен преглед за останатите котирани компании со […]

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux