ТРКАЛЕЗНА МАСА НА ТЕМА: ИДНАТА УЛОГА НА ПАЗАРИТЕ НА КАПИТАЛ ВО МАЛИ И ОТВОРЕНИ ЕКОНОМИИ

На 02 октомври се одржа тркалезна маса на тема „Идната улога на пазарите на капитал во мали и отворени економии„ во организација на Комисијата за хартии од вредност и Македонска берза АД Скопје. Настанот се случи во време на подготовка на законски […]

ЕДУКАТИВНО ВИДЕО – КАКО ДА ТРГУВАТЕ НА МАКЕДОНСКА БЕРЗА

Со цел подобро запознавање за тоа што се случува на Берзата и како таа функционира, одгратнување на загатката на “берзанскиот говор”  како и добивање поголемо знаење за инвестирање во хартии од вредност, Македонска берза продуцира серија едукативни/информативни видеа. Во продолжение погледнето го […]

ЕДУКАТИВНО ВИДЕО – МОТИВИ ЗА ИНВЕСТИРАЊЕ

Со цел подобро запознавање за тоа што се случува на Берзата и како таа функционира, одгратнување на загатката на “берзанскиот говор”  како и добивање поголемо знаење за инвестирање во хартии од вредност, Македонската берза продуцира серија едукативни/информативни видеа. Во продолжение погледнето го […]

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux